M. Lukauskis – LKL rekordininkas pagal sužaistas rungtynes
Photo: LKL.LT

M. Lukauskis – LKL rekordininkas pagal sužaistas rungtynes

Author: LKL.LT
2017-12-30

Mindaugo Lukauskio pavardė įrašyta į Lietuvos krepšinio lygos istoriją – panevėžietis tapo daugiausia rungtynių per karjerą sužaidusiu lygos krepšininku.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas prieš rungtynes su Alytaus „Dzūkija“ sulaukė apdovanojimo, o trečiajame kėlinyje žengęs į aikštę pakilo į pirmą vietą LKL žaidėjų sąraše pagal sužaistas rungtynes.

Visų laikų rekordininkai pagal sužaistas LKL rungtynes
Vt. Žaidėjas Rungt.
1. M. Lukauskis 555
2. R. Matulis 554
3. D. Šalenga 467
4. Ž. Urbonas 428
5. A. Jomantas 424

M. Lukauskiui tai buvo 555-osios karjeros rungtynės stipriausioje Lietuvos lygoje. 38 metų puolėjas aplenkė Rolandą Matulį. Šie du krepšininkai tėra vieninteliai, perkopę 500 rungtynių skaičių LKL čempionate.

M. Lukauskiui apdovanojimą prieš rungtynes įteikė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

M. Lukauskis yra vyriausias LKL žaidžiantis krepšininkas. 38-eri jam suėjo gegužę. Taip pat 38-erių yra „Lietkabeliui“ atstovaujantys broliai Lavrinovičiai, jų gimtadieniai buvo šį mėnesį.

Puolėjas taip pat užima aukštas vietas ir kitose statistinėse kategorijose: rezultatyvių perdavimų sąraše (1080) yra antras, nusileidžiantis tik legendiniam „Šiaulių“ krepšininkui Robertui Giedraičiui (1327), tokia pat padėtis ir perimtų kamuolių sąraše – M. Lukauskis (901) nusileidžia tik R. Giedraičiui (949).

M. Lukauskis per karjerą vilkėjęs penkių LKL komandų marškinėlius. Karjerą LKL pradėjęs 1996 metais Panevėžio „Kalnapilyje“, puolėjas vėliau atstovavo sostinės „Sakalams“ ir „Lietuvos rytui“, po sezoną vilkėjo Alytaus „Alitos“ ir Prienų „TonyBet“ marškinėlius

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner