Naudingiausias lygos krepšininkas paliks „Neptūną“
Photo: Fotodiena.lt

Naudingiausias lygos krepšininkas paliks „Neptūną“

Author: bcneptunas.lt
2017-12-28

Juano Palacioso sugrįžimas į Lietuvą ilgai netruko – naudingiausiu „Betsafe–LKL“ krepšininku susidomėjo užsienio komanda, pasiryžusi išpirkti Klaipėdos „Neptūno“ lyderio kontraktą.

Apie tai patvirtino „Neptūno“ klubo sporto direktorius Donatas Zavackas.

„Mes jam nevėlavome mokėti atlyginimo, – klubo svetainei internete sakė D. Zavackas. – Jis visą laiką algą gavo laiku, tačiau jo sutartyje buvo numatytas punktas, kad už išpirką savo noru gali išvykti į kitą komandą. J. Palaciosas tuo pasinaudojo ir išvyksta į gerokai didesnį biudžetą turintį klubą.

Tai darbiniai santykiai, to sustabdyti negalime. „Neptūnas“ už šį žaidėją gaus 70 tūkstančių eurų išpirką. „Neptūnas” sezono pradžioje J. Palaciosą įsigijo už gana žemą kainą ir visi suprantame, kad tokio kalibro žaidėją už tokius pinigus išsaugoti labai sudėtinga. Panikos kelti nereikėtų, stiprinsimės ir bandysime rasti pajėgių žaidėjų pamainą. Tai krepšinyje yra įprasti darbiniai procesai.“

Jis padėkojo J. Palaciosui už profesionalų darbą ir atsidavimą.

„Šis krepšininkas – tikras profesionalas. Nekreipė dėmesio į aplink sklindančius gandus, o tiesiog žaidė krepšinį ir puikiai atliko savo darbą. Kitas klubas jam išties pasiūlė gerokai didesnius pinigus. Būkime realistai, „Neptūnas“ J. Palaciosui panašių pinigų mokėti negali“, – akcentavo D. Zavackas.

Kartu D. Zavackas panoro nuraminti krepšinio bendruomenę ir pabrėžė, kad klubo finansinė situacija gerėja – šio sezono žaidėjų skolos yra padengtos, taip pat po truputį dėliojamas ir kitų partnerių įsiskolinimo mažinimo grafikas. Gera žinia ir ta, kad klubą artimiausiu metu turėtų papildyti trys nauji žaidėjai.

„Deramės su dviem lietuviais ir vienu užsieniečiu. Vyksta intensyvus darbas. Judame į priekį. Vyksta klubo perdavimo procesas rėmėjų-verslininkų grupei. Yra apmąstytas tolesnis planas, finansiniai resursai ir skolų mažinimo grafikas. Kai tik bus sudėlioti visi teisiniai niuansai, savo planą pristatysime visuomenei. Klubo valdymas, strategija ir vystymas bus viešas. Surengsime spaudos konferenciją ir viską pristatysime“, – sakė D. Zavackas.

Jis pasidžiaugė tuo, kad klubo valdymo perdavimas į rėmėjų rankas po truputį juda į priekį ir artimiausiu metu krepšinio sirgaliai galės ramiai mėgautis aukšto lygio krepšiniu, bus mažiau nereikalingų ir ne visada tiesą atspindinčių gandų, o klubo finansinė situacija bus suvaldyta.

„Yra aiški strategija, vizija ir planai. Tiesiog beliko sutvarkyti viską juridiškai“, – pabrėžė D. Zavackas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner