„Neptūno“ kontrolinis akcijų paketas perduotas verslininkams
Photo: Fotodiena/Matas Baranauskas

„Neptūno“ kontrolinis akcijų paketas perduotas verslininkams

Author: bcneptunas.lt
2017-12-12

Klaipėdos „Neptūno“ klubo krepšinio stovykloje teigiami pokyčiai – prie derybų stalo susėdę ir visuotinį narių susirinkimą sušaukę klubo valdybos nariai nusprendė kontrolinį akcijų paketą perduoti verslo struktūroms. Artimiausiu metu tikimasi, kad klubo skolos mažės, žaidėjus pasieks algos, o Lietuvos krepšinio sirgaliai ir toliau Klaipėdoje galės mėgautis aukščiausio lygio krepšiniu.

Verslininkams atiduota 14 iš 20 dalių, o likusius 6 dalis pasiliko klubo steigėjai ir visuomenininkai (asociacijos „Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas“ ir jos prezidentas Artūras Jakubauskas).

Sprendimas perleisti didžiąją klubo dalį su tam tikromis sutartyje numatytomis sąlygomis buvo priimtas vienbalsiai.

„Po ilgų, sudėtingų ir karštų derybų kontrolinis „Neptūno” akcijų paketas perėjo komandos gelbėjimui pasiryžusių verslininkų grupės žinion. Tvirtai tikiu, kad šis sprendimas atveria naują puslapį daugiau nei pusę amžiaus istoriją skaičiuojančios komandos istorijoje“, – „Facebook“ paskyroje rašė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis džiaugėsi, kad galiausiai buvo prieita prie bendros valdybos narų nuomonės ir sutarimo.

„Noriu padėkoti pirmiausiai tiems, kurie ėmėsi šios kilnios ir garbingos misijos, bet tuo pačiu ir tiems, kurie galiausiai ryžosi šioms dramatiškoms permainoms. Esu įsitikinęs, kad šie dramatiški pokyčiai atveria visiškai naujas erdves ir klubo bei miesto bendradarbiavimo perspektyvoje ir daryti tai tarsi pradedant nuo balto popieriaus lapo“, – mintimis toliau dalinosi V. Grubliauskas.

„Paskambinau Kaziui Maksvyčiui ir vienam iš pirmųjų pranešiau šią naujieną. Tikiuosi, kad ši žinia mūsų „Neptūno“ kariams bus tarsi naujas įkvėpimas. Tikiu, kad ta krepšininkams suteiks papildomų jėgų ir pasitikėjimo“, - pabrėžė V. Grubliauskas.

„Neptūno“ šiuo metu vieši Prancūzijoje ir prieš keletą minučių jau pradėjo FIBA Čempionų lygos dvikovą su Šalono „Elan“ ekipa. Priminsime, kad pirmąją tarpusavio akistatą, vykusią Klaipėdoje, neptūniečiai laimėjo rezultatu 75:73.

Emocinga žinute „Instagram“ paskyroje pasidalino ir į Vilniaus „Lietuvos rytą“ persikėlęs Arnas Butkevičius.

Turbūt nereikia net sakyti, jog šis pasirinkimas buvo sunkiausias mano gyvenime.. per laiką praleistą Klaipėdoje patyriau ir šilto ir šalto, bet taip šilta, kaip šiemet, nebuvo niekada.. Klaipėdai atidaviau viską ką galėjau ir sirgaliai bei komanda atsidėkojo su kaupu! čia praleistą laiką ir patirtas emocijas atsiminsiu visą gyvenimą ir tikiuosi, kad turėsiu galimybę viską pakartoti ateityje! Prasta finansinė Neptūno komandos situacija, nebuvo pagrindinė priežastis išvykti. Na, o praeityje nutikę nemalonus įvykiai tarp manęs ir klubo, pasimiršo tuo pačiu metu, kai klubą paliko tuometinė valdžia... Sprendimas, kurį priėmiau - žvilgsnis į ateitį. Džiaugiuosi ,jog "Lietuvos rytas" parodė pasitikėjimą manimi ir pasiūlė ilgalaikį kontraktą, su aiškia komandos vizija. Tai, mano nuomone, svarbu. Na, o dabar, visą tai reikės pateisinti Dar kartą noriu tarti didelį AČIŪ Klaipėdos sirgaliams už nuostabias emocijas! komandos draugams už supratingumą ir praleistą laiką kartu! treneriams už pasitikėjimą! Noriu palinkėti "Neptūno" komandai, greitų ir tinkamų sprendimų bei didžiausios sekmės ateityje. Iki susimatymo!!! #padėka#klaipėda#neptunas

A post shared by Arnelis #51 (@arnasbutkevicius) on

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner